^Powrót na góre
  
  
  
Get Adobe Flash player

Rytmika

Harmonogram zajęć RYTMIKI na rok szkolny 2019/2020:

NAZWA GRUPY

WTOREK

CZAS TRWANIA

Krasnoludki

09:00 – 09:15

15 min.

Słoneczka

09:15 – 09:30

15 min.

Sówki

09:30 – 09:50

20 min

Biedronki

09:50 – 10:20

30 min.

Misie

10:20 – 10:40

20 min.

Motylki

10:40 – 11:10

30 min.

Kotki

11:10 – 11:30

20 min.

Rybki

11:30 – 12:00

30 min.

 

 

NAZWA GRUPY

CZWARTEK

CZAS TRWANIA

Krasnoludki

09:00 – 09:15

15 min.

Słoneczka

09:15 – 09:30

15 min.

Sówki

09:30 – 09:45

15 min.

Biedronki

09:45 - 10:00

15  min.

Misie

10:00 – 10:15

15  min.

Motylki

10:15 – 10:30

15  min.

Kotki

10:30 – 10:45

15  min.

Rybki

10:45 – 11:00

15  min.

 

Zajęcia rytmiczno-umuzykalniające dla dzieci w wieku przedszkolnym mają na celu rozbudzenie wrażliwości muzycznej i estetycznej dzieci, rozwijanie zamiłowania do śpiewu, muzyki, tańca oraz zaspokajanie potrzeby ruchu przez:

- rozwijanie słuchu muzycznego

- kształcenie poczucia rytmu

- poprawne śpiewanie piosenek

- poprawne i estetyczne poruszanie się

- wspólne muzykowanie

- rozwijanie wyobraźni i inwencji twórczej.

 

Różnorodne formy ćwiczeń i zabaw wpływają dodatnio na kształtowanie pozytywnych cech charakteru i przygotowują dzieci do rozpoczęcia nauki w szkole poprzez:

- kształtowanie społecznych postaw i zachowań

- nabywanie umiejętności kontaktowania się i współdziałania w grupie

- rozwijanie silnej woli

- budzenie wiary we własne siły i celowości podejmowanych wysiłków

- wyrabianie umiejętności skupienia się i koncentracji na wykonywanej czynności

- kształtowanie umiejętności zauważania innych i poczucia odpowiedzialności.

 

Odwiedziny

dziś 4

w ciągu miesiąca 232

łącznie 22169

Z naszej galerii

Odwiedza nas 8 gości oraz 0 użytkowników.

Copyright © 2015. Przedszkole Publiczne Nr1 w Janikowie